Panduro Hobby förvärvar Kreatima

2016-09-13

Panduro Hobby med säte i Malmö och ledande i Europa inom hobby och skapande har per den 1 oktober förvärvat 100% av aktierna i Kreatima.

Kreatima är den ledande butiken i Sverige inom ”Fine art” -konstnärskap och måleri. Butiken har sedan 1940 sitt ursprung från Beckers huvudbutik på Sveavägen 42
och förvärvades av Kaj Hammarlund 1992. Kreatima på Kungsgatan 58 i Stockholm, dit man flyttade hösten 2010, är idag en destination för en stark kundbas i hela landet. 
E-handeln har också utvecklats till en viktig kanal.

Säljare av Kreatima är Kaj och Margareta Hammarlund, Kreatima kommer att drivas som ett eget dotterbolag i Panduro koncernen.

”Kreatima är ett strategiskt viktigt förvärv för oss, i och med satsningen på att utveckla vårt område inom ”Fine Art”.  Med förvärvet av Kreatima tar vi steget mot en spännande
Europeisk plattform inom denna expansiva kategori och ser en möjlighet att utvecklas utifrån”, säger Michael Forsmark CEO Panduro Hobby.

”Vi ser fram emot att vara en del av Panduro Hobby, Panduros erbjudande och starka position på marknaden kommer att bidra till att bredda Kreatima’s plattform inom ”Fine Art”
marknaden- konstnärskap och måleri. Panduro Hobby’s långsiktighet och företagsfilosofi gör att vi känner oss trygga både gentemot våra kunder och vår personal” säger
Kaj Hammarlund, VD och ägare i Kreatima”. Vi tror vidare att Panduro Hobby fortsatt kan utveckla rörelsen mot en intressant framtid.

För mer information, vänligen kontakta:

Michael Forsmark, CEO Panduro Hobby

michael.forsmark@pandurohobby.se          

Kaj Hammarlund, Ägare Kreatima

kaj@kreatima.se                       

Om Panduro Hobby

Panduro är i dag marknadsledande i Europa vad gäller hobbymaterial och skapande och har 114 butiker i sex länder. Under 2013 förvärvade Panduro 100 % av Pipoos,
vår holländska motsvarighet. Det finns 31 Pipoos-butiker i Holland och Belgien.

För närvarande sysselsätter Panduro Hobby omkring 650 personer och företaget har en omsättning på 850 mkr.  Företaget ägs av Thomas Panduro, Jesper Panduro och Peter Panduro.

Om Kreatima

Kreatima Sveriges mest välsorterade butik för konstnärskap och måleri. Företaget omsätter 23 mkr och ägs av Kaj Hammarlund.